Een sprookjesachtige route

De Romantische Strasse, een van de meest pittoreske en populaire toeristische routes in Duitsland, slingert zich door het zuiden van het land en biedt een betoverende mix van natuurlijke schoonheid, historische steden en sprookjesachtige kastelen. Deze route, die begint in Würzburg en eindigt in Füssen, neemt reizigers mee op een reis door de tijd en langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Beieren en Baden-Württemberg. In deze blog ontdekken we de hoogtepunten van de Romantische Strasse en delen we tips voor een onvergetelijke reis.

Het begin van de route

De reis begint in Würzburg, een charmante stad aan de rivier de Main. Bekend om zijn prachtige barokke architectuur, is het hoogtepunt de Residenz van Würzburg, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze voormalige residentie van de Würzburgse prins-bisschoppen is beroemd om zijn indrukwekkende trap, fresco’s en de prachtige Hofgarten. Würzburg is ook een uitstekende bestemming voor wijnliefhebbers, met talrijke wijngaarden en wijnkelders die lokale Franse wijnen aanbieden.

Een middeleeuws juweel

Een van de meest gefotografeerde steden langs de Romantische Strasse is Rothenburg ob der Tauber. Deze goed bewaarde middeleeuwse stad biedt een stap terug in de tijd met zijn geplaveide straten, kleurrijke vakwerkhuizen en de imposante stadsmuren. Bezoekers kunnen genieten van de schilderachtige Plönlein, het stadhuis en het Kriminalmuseum. Voor een unieke ervaring, neem deel aan de nachtwaker-tour om de stad onder de sterren te verkennen.

De Beierse alpen en Neuschwanstein

Naarmate de route zuidwaarts gaat, wordt het landschap steeds indrukwekkender met de Alpen als achtergrond. Het hoogtepunt van de Romantische Strasse is ongetwijfeld het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein, gelegen nabij Füssen. Dit kasteel, dat Walt Disney inspireerde voor het kasteel van Doornroosje, biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en meren. Een bezoek aan Neuschwanstein is een onmisbare ervaring en een perfecte afsluiting van de reis langs de Romantische Strasse.

Tips voor de reis

Voor de beste ervaring, overweeg om de Romantische Strasse te verkennen met de auto of per fiets. Dit geeft de vrijheid om in eigen tempo te reizen en onderweg te stoppen bij minder bekende dorpjes en attracties. Plan voldoende tijd in om de verschillende steden en bezienswaardigheden te verkennen en probeer lokale specialiteiten te proeven in de kleine stadjes langs de route.

Comments are closed.